Arte Plastice
Liceul de Arte "Margareta Sterian" reprezintă opţiunea optimă pentru elevii interesaţi să-şi completeze cunoştiinţele generale cu cele artistice. Noţiunile obligatorii ale liceelor teoretice sunt îmbinate armonios cu cele de specialitate, reprezentând un mare atu pentru cultura fiecăruia.
Orele de specialitate vin în completarea celor de cultură generală, având ca scop dezvoltarea bunului gust, dar şi formarea cunoştinţelor solide în domeniul artei.
Latura artistică, deseori uitată în zilele noastre, este exploatată la maximum în liceul nostru, spre beneficiul elevilor. Ei sunt cei care se vor bucura în viitor de o educaţie complexă şi armonioasă.
Interesul pentru şcoală este din ce în ce mai scăzut, de aceea Liceul de Arte "Margareta Sterian" işi propune să atragă elevii prin orele de specialitate, în care frumosul, utilul şi plăcutul conlucrează pentru a da societăţii, la sfârşitul perioadei de studiu, oameni valoroşi.
Liceul de Arte "Margareta Sterian" prezintă o paletă bogată de specializări, asemenea complexităţii personalităţii Margaretei Sterian, scriitoare si pictoriţă renumită pentru cultura sa bogată şi pentru talentul deosebit.
ARTELE PLASTICE reprezintă una din cele patru secţii ale Liceul de Arte "Margareta Sterian". Admiterea la acest profil se face pe baza unor probe eliminatorii, ce constau in percepţie vizuală şi creativitate.
La proba de percepţie vizuală se propune un studiu după natură (tehnica este la alegerea candidatului: creion sau cărbune), iar proba de creativitate presupune o compoziţie pe o temă dată, executată în culoare sau volum (la alegerea canditatului).
Profilul artă plastică presupune, în clasele a IX-a şi a X-a familiarizarea cu studiul formelor, culorii şi volumului, cu ajutorul instrumentelor de lucru. Se învaţă amestecul culorilor şi lucrul în lut, pentru că în clasa a XI-a elevilor să le fie oferită posibilitatea de a opta pentru una din următoarele specializări: pictură monumentală, imprimeu textile, design vestimentar sau sculptură. Fiecare elev va opta in funcţie de afinităţile şi interesele propii, influenţate şi de cunoştinţele dobândite pe parcursul celor doi ani.
Orele de specialitate se desfăşoară în ateliere mobilate corespunzător, într-o atmosferă caldă şi plăcută, învăluită în lumină şi culoare. Practica este completată de orele de istoria artei, ore teoretice ce îmbogăţesc cunoştinţele generale ale elevilor.
Teoria şi practica se îmbină, produsul finit fiind dezvoltarea culturii personale, dar şi a abilităţilor şi bunului gust.
Elevii au şansa să se exprime liber prin culoare, să-şi descătuşeze imaginaţia prin creativitate, să-i sensibilizeze pe cei din jur prin forme şi amestecuri inedite.
Elevii care vor să-şi prelungească orele de studiu şi în timpul vacanţei de vară, o pot face în cadrul taberelor de creaţie dar şi în excursii tematice, fiind însoţiţi tot timpul de profesori de specialitate.
Menţionăm, pentru pasionaţii de concursuri, că acestea nu lipsesc ci, din contră, numărul lor este din ce în ce mai mare, iar recompensele sunt şi ele atractive. Pe lângă diplome, elevii pot primi burse de studiu pentru efortul depus, dar şi pentru talent şi imaginaţie.
Premiul I la olimpiada pe tara asigură admiterea la facultate fără examen. Beneficiile sunt pe măsura eforturilor depuse, iar elevii sunt tot timpul apreciaţi şi respectaşi ca adevaraţi artişti.
La sfârşitul celor patru ani de studiu, fiecare elev primeşte un certificat de competenţe profesionale, în urma susţinerii unei lucrări teoretice şi practice pe o temă aleasă de elev, împreuna cu profesorul său. Atestatul reprezintă un alt atu de care elevii pot profita în viitor, permiţându-le angajarea imediat dupa terminarea liceului.
Stimularea imaginaţiei şi a creativităţii, şi dezvoltarea sensibilităţii şi a bunului gust reprezintă obiectivele secţiei ARTE PLASTICE.








Aspecte - video
Galerie Foto






















